sreda, 5. julij 2017

LCHF mafini brez dodanega sladkorja z borovničevo kremo

Tokrat sem ustvarjal z novo pripravljeno mešanico brez glutena in dodanega sladkorja Sukrin Baking Mix. Okus mešanice me je res navdušil, za razliko od Cake Mixa so kot osnovo namreč namesto mandljeve moke uporabili sezamovo moko. Pika na i pa je zagotovo borovničeva krema, ki bo navdušila vsakogar, vsebuje namreč skrivnostno sestavino :)
Sestavine za mafine:
1 zavitek low-carb mešanice za peko peciva Sukrin Baking Mix
4 jajca
150 ml vode
100 g stopljenega masla
papirčki za mafine


Sestavine za borovničevo kremo:
200 ml sladke smetane
250 g pasirane skute
skodelica borovnic
polovica stekleničke ETOL arome maline
1 žlica sladila Sukrin:1
1 zavitek želatine FIX


Priprava:

1.) Pripravimo si model za mafine, ki ga obložimo s papirčki za mafine.

2.) Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Baking Mix.

3.) Modelčke napolnimo s pripravljeno maso in pečemo približno 20 minut minut pri 175 °C.

4.) Medtem, ko se biskvit peče, pripravimo borovničevo kremo. Sladko smetano stepemo do trdega. Borovnice s pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo v pire.

5.) Skuto dobro premešamo in ji dodamo stepeno smetano, zmiksane borovnice, aromo maline in sladilo Sukrin:1.

6.) Na koncu vmešamo še želatino, premešamo in s kremo napolnimo vrečko za dekoriranje.

7.) Ohlajene mafine vzamemo iz modela in jih okrasimo z borovničevo kremo. Postrežemo.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/