torek, 7. februar 2017

Anjina borovničeva LCHF šarlota

Tole je njena najljubša različica moje šarlote. Je preprosta za pripravo, zanjo potrebujete malo sestavin, kljub temu, pa lahko z njo zelo razveselite ljubljeno osebo. Sestavine so za tortni model v obliki srca :)
Sestavine za biskvit:
3 jajca
4 žlice razmaščene mandljeve moke Sukrin
3 žlice sladila Sukrin Melis
1 čajna žlica sode bikarbone


Sestavine za kremo:
500 g pasirane skute
500 ml sladke smetane
200 g zamrznjenih borovnic (lahko več)
2 zavitka želatine Fix (ali 12 listov običajne želatine)


Sestavine za dekoracijo:
Sladka smetana
Borovnice


Priprava:

1.) Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg.

2.) Dodamo rumenjake, sladilo Sukrin Melis in premešamo.

3.) Na koncu dodamo še sodo bikarbono in razmaščeno mandljevo moko Sukrin, premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom.

4.) Pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah celzija. Če je pečeno preverimo tako, da testo prebodemo z zobotrebcem. Če na njem ni sledi je pečeno.

5.) Ko je biskvit pečen ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

6.) Kremo pripravimo tako, da stepemo sladko smetano, ji primešamo skuto, borovnice in želatino.

7.) Kremo razporedimo po ohlajenem biskvitu (pustimo ga v tortnem modelu) in postavimo za vsaj tri ure v hladilnik, da se strdi.

8.) Preden ponudimo okrasimo s stepeno smetano in obložimo z borovnicami.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/